De Bron verhuist naar De Tapir

Onderwijs entrea lindenhout in regio Nijmegen: van drie naar twee scholen

De leerlingen van onderwijs entrea lindenhout in de regio Nijmegen krijgen onderwijs op drie locaties: De Berg, De Bron en De Tapir.

Al langer bestaat de wens om onderwijs op twee locaties te gaan geven. Met ingang van het nieuwe schooljaar 2020-2021 is het zover: de leerlingen en medewerkers van De Bron in Ubbergen verhuizen naar De Tapir in Nijmegen. Hiermee zetten we meteen een stap naar een bredere onderwijs-samenwerking in Nijmegen met De Windroos en Talita Koemi in één schoolgebouw.

Waarom van drie naar twee scholen?

Allereerst heeft verhuizen voordelen voor de toekomstige leerlingen omdat zij minder wisselen van locatie. Een overstap naar een andere locatie is voor een kind toch alsof hij of zij naar een andere school gaat. Wanneer je kind op De Bron zit, betekent dit wel een verandering. Je kind gaat naar een ander gebouw, maar het team van De Bron en de meeste klasgenoten verhuizen mee.

Ten tweede heeft verhuizen voordelen voor de teamleden. In een groter team zijn taken beter te verdelen en wordt meer ervaringen gedeeld. Daarnaast willen we met alle teams die in het gebouw werken intensiever gaan samenwerken ten gunste van alle leerlingen op De Tapir.

Ten derde heeft verhuizen financiële voordelen omdat onderhoud en beheer van één gebouw goedkoper is dan van twee gebouwen die gedeeltelijk in gebruik zijn.

En zoals in het begin al aangegeven, biedt de samenwerking met de verschillende scholen in één schoolgebouw nog meer kansen voor leerlingen in Nijmegen en omgeving.

Nog even 'De Bron'

De Bron blijft nog even De Bron genoemd worden; we gaan een overgangsperiode in. Uiteindelijk zal De Bron als naam gaan vervallen en deel gaan uitmaken van De Tapir. Tegen die tijd zal ook de eigen website en schoolgids gaan verdwijnen. De locatieleider van De Bron, Marlous Renaud, blijft gewoon aan de Bron verbonden. Zo zijn er twee locatieleiders op De Tapir: Marlous Renaud en Nardi Miggiels.

We wensen alle leerlingen en collega's van De Bron alvast een fijne start op hun nieuwe locatie De Tapir.