ParnasSys en Parro

Digitaal leerling-informatie-programma met ouderportaal

Je eigen ouderportaal

Via het ouderportaal van ParnasSys heb je steeds een actueel overzicht van de vorderingen en ontwikkeling van je kind. Het ouderportaal is een extra informatiebron, naast de mondelinge informatie die je in gesprekken krijgt.

Wat kun je zien in het ouderportaal?

Persoonlijke gegevens en de groep van je kind
De informatie die je in het ouderportaal kunt bekijken bestaat uit administratieve gegevens en informatie over de ontwikkeling van je kind. Je ziet de naam van je kind boven in de roze balk. Als je de naam van je kind aanklikt zie je welke persoonlijke gegevens de school over je kind heeft, wanneer het op de school is aangemeld en ingeschreven en welke gegevens de school over de ouders en verzorgers heeft. Je kunt zelf via het ouderportaal gegevens wijzigen als deze zijn veranderd. Klik dan op het potloodje. De wijziging verloopt automatisch per mail. De school verwerkt de wijziging dan zo snel mogelijk.Bij absentie kun je zien wanneer je kind te laat of niet aanwezig was. Ook vind je informatie over klasgenoten van je kind, conform de richtlijnen en toestemming vanuit de AVG.

Informatie van de school

De jaarkalender (vakanties, studiedagen, activiteiten, oudergesprekken) en een link naar de website van de school zijn ook opgenomen in het ouderportaal. Zo ben je altijd op de hoogte van vrije dagen, gesprekken en activiteiten die de school heeft gepland.

Informatie over de leerontwikkeling van je kind

ParnasSys is binnen onze school in ontwikkeling. In de loop van het schooljaar kun je ook de informatie over de leerontwikkeling van je hier kind. Bijvoorbeeld rapporten of cito-toetsen die vanaf groep 3 twee keer per jaar bij onze leerlingen worden afgenomen. Je kunt dan zowel de toetsen van het lopende schooljaar als van de afgelopen schooljaren zien.

Mailen en appen

Onze school mailt met ouders via ParnasSys. Dit is een veilige manier en zo blijven de e-mails bewaard als onderdeel van het leerlingdossier.

Via Parro, een onderdeel van ParnasSys, kunnen we op een veilige manier met ouders appen. Een snelle manier van communiceren die door veel ouders dagelijks wordt toegepast.

Hoe kun je inloggen in ParnasSys?

De eerste keer log je in met een gebruikersnaam en wachtwoord dat je van de school krijgt. Dit is een uniek en automatisch aangemaakt wachtwoord.

Via de link ouders.parnassys.net kom je op het ouderportaal. Hier log je in.

Wij adviseren je om dan je inlog direct te veranderen in een eigen wachtwoord dat voor jou goed te onthouden is. Als je bent ingelogd kun je onder profiel een eigen wachtwoord instellen. Dat doe je met de knop ‘wachtwoord veranderen’. Als je jouw zelfgekozen wachtwoord vergeet of kwijtraakt, dan kun je bij het secretariaat van onze school een nieuw wachtwoord aanvragen.

Als er sprake is van ouders die gescheiden leven, verlenen wij beide ouders met eigen inloggegevens toegang tot het ouderportaal. Voorwaarde daarbij is dat beide ouders zelf hun verschillende e-mailadressen aan school hebben doorgegeven en niet uit de rechterlijke macht zijn ontzet .

School Koptelefoon Computer Itemfoto

Parro

In onze communicatie met ouders maken we gebruik van Parro, een (beveiligde) app via ParnasSys. Hieronder lees je meer informatie over het appen met Parro binnen onze school.